Nationalmuseum, shoppning och fotografering.

Ja, i onsdags så var det ju, som ni vet, stockholm som gällde. Dagen började dock med problem och förseningar. Klockan fem på morgonen så var det ett ställverk i Avesta som brann vilket gjorde att det inte fans någon ström för tågen där och i och med att vårat tåg skulle gå över Avesta så var det inställt. Det fanns ett annat tåg vi kunde ha tagit som leddes om över gävle, men då hade vi folk i Säter som också skulle med oss och vi hade deras biljetter så vi var ju tvugna att ta oss dit på något sätt. Men strax innan nio så kom det äntligen en buss, men då skulle den först bara gå till Arlanda. Sen bestämde den sig för att gå till Arlada och Stockholm, men vi behövde ju fortfarande svänga förbi i Säter så våran lärare pratade lite med busshuffören och han sa att det gick att hämta upp dem där. Så, ca en timme för sent så kom vi i alla fall iväg.

När vi kom fram till Stockholm så hade vi redan missat våran tid på mordärna museet och gick därför direkt till nationalmuseet och började våran runda där. Men det vi han bara komma in i första rummet innan en av mina kompisar svimmade samt en annan av mina kompisar nästan svimmade. Så jag valde att stanna med dem istället för att fortsätta på rundturen.
Efter det så var vi några från klassen som letade på Pizza Hut och åt Lunch där, gott som satan var det ska jag tala om för er, MUMS! Efter det så bar det av med Sara och Amanda till barbarella för att Sara skulle skaffa en Medusa. Och jag köpte en töjning som jag senare nästa vecka (tror jag det blir) ska stoppa in i ena örat, får se om det blir höger eller vänster.. o:

Sen igår så var jag först ut till rommehedsbanan och fotade Klara och Maja när dom hopptränade och sedan var jag och hunden ut på en långpromenad och även då fick kameran följa med och det blev några bra bilder då med. :)
Men nu ska jag sätta mig och göra annat.

Over and Out
//Alex

Ska det va så sak det va som det ska va

Tänkte att jag skulle slänga in ett litet inlägg här innan jag går och lägger mig, hade tänkta att jag skulle komma i säng i tid för en gångs skull och kanske kunna få sova mina åtta timmar. Inte för att det är sådär särskillt jättetroligt, men försöka duger liksom. Samt att jag är supertrött..

Men jag tänkte att jag skulle slänga upp en helt underbar låt av gruppen Rävsax som är från gränges så att även de olyckliga själar som inte bor i dalarna eller inte har tillgång till en radio också ska få ta del av detta mästerverk. (okej, jag kanske tar i liiiiiiiite, men den är fan sinnessjukt bra!) Men ja, LYSSNA FÖR FA-AN!

Ska det va så ska det va som det ska va
~ Rävsax


Men nej, nu jävlar blir det att dejta sängen. På Onsdag blir det stockholm hela dagen, PEPP!! Natti! :D

Over and Out
//Alex

Konsten att skriva en krönika.

Det låter ju fruktansvärt enkelt egentligen att skriva en krönika, i alla fall i mina ögon. Men tji fick jag, för enkelt var det då verkligen inte. Men nu sitter jag ju här ändå, framför min lilla dator och med fingrar som skriver så det glöder och tankar som går på högvarv så att det luktar bränt i hela huset. Men problemet är ju egentligen inte att skriva, för skriva det kan jag. Nej, det är den där tänka delen som sätter käppar i hjulet för mig. Eller egentligen så är det inte det heller, utan snarare det faktum att skriva ned mina tankar på ett papper. För tankar, det har jag i överflöd, dock är jag betydligt sämre på att sätta ord på dem och formulera dem så att någon annan skulle kunna läsa och över huvud taget ha ett uns av en chans att förstå vad det är jag vill förmedla. För det är ju det som är lite meningen med att skriva en krönika eller någon annan form av text, man vill förmedla något.

Och sen var det ju det där med att man ska kunna koncentrera sig också och ha ett konstant flöde av inspiration. I mitt fall innefattar det att ha någon bra musik att lyssna till i ett folktomt rum och gärna ha en stor kopp varm choklad att dricka samt något gott att tugga på, frukt till exempel. Men självklart så är det just i denna time of need som det råder en utsträckt frukt-brist i detta hus. Det finns inte en frukt så långt ögat kan skåda samt att alla bra chokladkoppar står i diskmaskinen av någon underlig och oförklarlig anledning. Det kan väll ändå inte vara så att jag använt alla sedan det diskades sist? Nej, självklart inte, det är ju en omöjlighet. Det måste alltså betyda att någon använder mina koppar i smyg, antagligen bara för att jävlas också.

Och så musiken då, det är inte det enklaste det heller. För man måste hitta något som man inte redan har lyssnat på fyramiljonerfemtusensjuhundratretioelva gånger innan, eller i alla fall något som man orkar lyssna på en fyramiljonerfemtusensjuhundretretiotolfte gång. Inte heller det är särskilt enkelt, i alla fall inte om man råkar vara mig. För självklart så är det just nu som jag är inne i en period då ingenting duger, allting är sönderlyssnat eller för dåligt för att jag ska orka med att lyssna på mer än fyrtio sekunder. Jag skulle ju alltid kunna byta låt efter cirka fyrtio sekunder dock, men det skulle resultera i att jag enbart skulle sitta och byta låt och skulle där med inte få något skrivet ändå.

Sen var det ju det där att försöka hålla föräldrar och syskon borta under tiden som man skriver. Och det ska jag tala om för er, det är då fan inte enkelt. För föräldrar, dom har en benägenhet att komma in och ha en triljon saker som ska fixas nu, helst igår. Och det kan inte vänta, att jag har en krönika som behöver skrivas det finns det ingen förståelse för, deras uppdrag är mycket viktigare och när jag påpekar att den minsann måste vara klar om bara någon timme så får jag minsann höra att ”Det skulle du ha tänkt på tidigare” och ”Du skulle ha börjat i tid, då hade du varit klar vid det här laget”. Det är i det läget som det blir riktigt svårt att kontrollera de där små djävlarna som bor inom var och en av oss, de där små monsterna som kommer fram när man blir arg, som får ens blod att koka och som får en att vilja skrika, slå och säga dumma och elaka saker. Ja, ni vet, dom. Men oftast så är det bara att trycka tillbaka dom där djävlarna i deras lilla låda och bara göra som man blir tillsagd, för husfridens skull, krönikan kan ju vänta, det har ju inte alls med betyget att göra eller så, nej nej.

Nu när jag kollar på mitt papper så ser jag att det blev ju en liten krönika av det här ändå, trots att jag nästan tappat hoppet om mänskligheten och alla mina chanser att lyckas. Men där ser man, det gick vägen ändå. Nu har jag en sådan härlig känsla inuti, den där känslan man får när man uträttat något bra eller tagit tag i något som tyngt ned ens axlar länge. Ja, ni vet, den. Men nu när jag är klar så ska jag ta och gå med min stackars hund som, om man lyssnar på min mor, har fått lida nått så fruktansvärt av att jag suttit här och skrivit min krönika och inte ägnat en endaste liten tanke åt honom. Så nu ska han väll få sig en ordentlig kvällspromenad, för husfridens skull.

Alexandra Fogelberg


Byebye sömn...



"I don't wanna waste my time
Become another casualty of society"



Sov inte många timmar inatt heller.. känns.. bra.. Jag borde verkligen ta tag i det och börja lägga mig tidigare.. Men satt faktiskt med skolarbete igår (som skulle vart inne igår men jaja). Skrev en filmresiension (eller aah, kladden till en) om filmen Dead Poets Society som vi sett på svenskan. Snuskigt bra film så den som inte sett den borde göra det, nu! Själv såg jag den igår, har varit sjuk så han inte se hela i skolan och har inte haft möjlighet att se den tidigare. Men jaja, nu har jag sett den i alla fall och ska ta och renskriva resensionen och skicka den idag så kanske Solis inte blir allt för grinig. :)

I övrigt har jag precis fått uppgiften till min stora slutuppgift i textkommunikation. Valfri text med utskriven intervju. Så jag ska intervjua Klara hade jag tänkt. Intervjuen ska spelas in och sedan skrivas ned ord för ord på ett sepparat papper som ska lämnas in som det är och sedan ska innehållet i intervjun vävas in i den slutliga texten. Måste dock bestämma mig vad för typ av text jag vill skriva, får enbart välja mellan de vi använt oss av men det är lungt. :)
Jag funderar på att skriva ett kåseri.. Men ritkigt hur man skriver ett kåseri innehållande en intervju har jag inte riktigt förstått då det ska vara en underhållande text baserat på en vardaglig händelse.. Men men, jag kommer säkert på något. Kan ju göra ett personporträtt eller ett repotage om inte annat. Men jag får fundera lite på det. :)

Men ju slutar jag denna lektion och därmed har jag inte tillgång till en dator något mera, men känns inte som att jag behöver skriva så mycket mera heller, känner mig rätt nöjd med vad jag åstakommit, det är ju en uppdatering liksom :)
Tror för övrigt att jag kommer att lägga upp min krönika här snart, så får ni något lite smått underhållande att läsa menar jag. Men det får jag ta när jag kommer hem, nu ska jag springa.

Over and Out
//Alex

Neg-neg-neg-nega-negativ

Jag.är.så.trött... Inte nog med att jag inte kom i säng i tid igår, jag kunde dessutom inte somna förrän jag gått upp typ fem gånger för att leta reda på mer kläder för att jag låg och skakade som ett asplöv för att jag frös så jävligt. Så jag sov i typ mjukisbyxor, sockar, t-shirt och tjocktröja och jag var inte ens varm när jag vaknade.. Tror seriöst att jag börjar bli sjuk, nog för att jag är en riktig fryslort men såhär illa brukar det inte vara.. Så nu har jag huvudvärk för att jag sovit för lite, kul, verkligen..
Och jag är så fruktansvärt positiv idag också. *suck*

Men nej, jag orkar inte skriva mer, nu ska jag sätta mig och bara dö i en timme tills denna lektion slutar, sen ska jag dö i ytterligare en och en halv timme tills jag slutar, weho!

Over and Out
//Alex


It will be awesooooomee~

Sitter för tillfället i C110 och väljer ut bilder som sedan ska redigeras och skickas till Komunen. Så något långt inlägg hinner jag inte skriva, men jag kan ju skriva lite gran u alla fall. Vi har pratat lite med våran fotolärare idag och som det ser ut nu så blir det en stockholmsresa med honom den 16:de maj och gå på fotografiska muséet, fyfan vad det kommer att bli awesome! Jag längtar som en tok! :D

I övrigt har det inte hänt mycket, red Genuine igår. Gick helt okej, hon blev jättefin i slutet i alla fall efter att jag bråkat lite med henne på en åtta i skritt, haha. Tror det behövdes för efteråt så var hon inte lika springig i traven och gick mycket finare och lägre form. Så det känndes super. Dock glömde jag handskarna hemma så nu har jag en brännblåsa på ringfingret utav tyglarna, haha. ^^'
Jaja, nu ska jag ta och fortsätta med bilderna.

Over and Out
//Alex

Paniiiiik!!

God kväll alla små tomtar. Egentligen är skriva här det sista jag borde göra just nu.. Jag har två inlämningsuppgifter som ska vara klara imorgon som jag inte ens börjat med.. Men det är inte så lätt när man inte vet vad det är man ska skriva för att man varit sjuk och så när man försöker ta reda på't så är det ingen annan som vet heller.. Fuck me liksom. Men jag har i alla fall ett litet hum om vad det är, det gäller bara att jag lyckas lirka fram min lite kreativa skrivarsida och lyckas flumma ihop något.. Det värsta är ju dock att jag inte vet vad texten ska innehålla så risken att jag utelämnar något eller att det blir lite tokigt är ju ganska så överhängande.. ><

Nåväl, nog om det nu. I helgen har jag i alla fall umgåtts med Nils typ hela tiden. Har rollspelat och grejer samt att jag övningskörde igår och idag. Det är sjukt kul att köra bil kan jag tala om. :)
Och jag var även hem till Elliot idag för att hjälpa henne med att göra dreads av hennes löshår, men det gick inte sådär särskillt bra. Medans jag var där så han hon göra ca 2-3 dreads och jag han inte ens klart med en.. Men å andra sidan så har hon suttit med det där i närmare 30 timmar och det har inte jag kan jag lova. Så jag tycker nog att jag har en relativt godkännd anledning ändå.

En massa glass blev det idag också. Först när jag åkte hem till Elliot så svängde vi förbi rommekiosken och köpte glass och när jag åkte hem med mamma (eller ja, det var ju faktiskt jag som körde) så stannade vi och handlade på Maxi och köpte oss varsin mjukglass som vi sedan avnjöt i solen. Så nu får jag inte äta mer glass och godis på typ en månad, haha. ;)
Men nej, nu ska jag ta och sätta mig med den där texten innan det blir aldeles för sent. Sen blir det att duscha och dejta sängen. Sov gott alla!

Over and Out
//Alex

RSS 2.0