Hästar och arbete.


Söta lilla Tarla. <:


Igår vart det uteritt med Klara, blev en mycket mysig tur på lilla Tarla. Blev mestadels skritt då hon är oskodd och det var vissa sträckor som var nästan helt istäckta, icke Tarla-vänligt med andra ord. Men det gick bra ändå och i slutet blev det till och med en liten galopp. Helt underbart då jag inte har galopperat ute på jag vet inte hur många år. <:

Sedan bar det av hem till Klara och käkade lunch och hon fick byta om innan vi åkte hem till mig så att jag kunde byta om och sedan åkte vi ned på hotellet och jobbade fram tills klockan 23.00. Resten av kvällen och natten spenderades med chips, pepsi, film och flum. :) Sedan idag så blev det att åka till kupolen en sväng och köpa hårfärg och lite nytt smink. Och nu ska jag gå ned till mamma och höra om hon har lust att slänga i färgen redan ikväll och så får vi hålla tummarna för att det inte blir helt fail. ;)

Over and Out
//Alex


Agent 022Y på nya uppdrag

Det var en vacker dag i Juli när jag låg på rygg i gräset och solade som jag hörde hur husse och husses kompis, den där dalmasen Roger, kom gående nedför stigen emot vattnet. Jag reste mig upp och började trava efter dem medan jag tänkte för mig själv ”Jaså, di ska ut på vattenjakt?” Men när jag kom fram till båten så såg jag att de tänkt ta med sig öl och jag tänkte för mig själv ”näe, di här, hä gå aldri vägn, hä ä no bäst i ta å följ mä å styr åpp di här”. Sagt och gjort, jag satte mig i båten med de två livliga tvåbeningarna och så bar det av ut på vattnet.

Vi hade inte hunnit många simtag innan de börja prata om att spela nationalsången och jag sa ”med vadå? Int ha ni nå instrument!” men inte lyssnade de på mig inte. De tog upp varsin burk, tog på den där ringen, titta på varandra, log och nickade och öppnade burken. Och det var det, inget mer hände, vart tog nationalsången vägen?

När man är ute med de där två på fisketur så måste man hela tiden hålla koll för annars kan man få en bitsk liten tuss i örat och det ska ni veta, det är inte trevligt. Att säga till dem hjälper inte för det spelar ingen roll hur mycket jag än försöker tala om för dem att de ska ta det försiktigt, de bara ignorerar mig och fortsätter slänga bitska små tussar omkring sig som om det vore fullkomligt ofarligt.

Och sedan har jag fått höra att de fiskade med en sån där utter. Jag är ganska säker på att det inte är tillåtet, jag har då för mig att uttrar är fridlysta djur som man inte får jaga ens på skoj, det får inte jag i alla fall. Och dessutom hade de knutit fast uttern i ett koppel, om jag varit utter hade jag minsann gått och klagat. Riktigt vart vet jag inte, jag är ju faktiskt inte utter, men det måste ju finnas någonstans dit även uttrar kan gå och klaga.

När de väl lyckas få upp en slemmig varelse med hjälp av uttern och de bitska tussarna så sträcker de fram den till mig, som om de tycker att jag ska göra något med den. Jag har aldrig förstått vad de menat med det och de verkar inte ha förstått att jag minsann inte alls tänkt röra vi de där sprattlande och slemmiga varelserna, näe, fnys!

Ju längre denna jakt pågick, desto mer drack de ut av det där vattnet som de kallar öl. Och öl förstår ni, det har en väldigt konstig och jobbig effekt på tvåbeningar. Ju mer de dricker utav det, desto konstigare idéer får de och desto högljuddare och pratgladare blir de. Men den allra konstigaste effekten av alla måste ändå vara att ju mer de dricker desto törstigare verkar de bli. Ja, ni hör väll själva hur det låter, ett vatten som man blir törstigare av? Vid min tass det är minsann ett mycket dåligt vatten.

När denna kattfärd äntligen var över och vi var ungefär tjugo simtag ifrån stranden så orkade jag inte vänta på att båten skulle komma fram utan jag hoppade i och simmade sista biten, klev ur vattnet och började rusa emot huset. Att skaka av mig vattnet hade jag inte stund till, jag hade fått världens hundigaste ide och ingen stund fick gå till spillo. När jag kom till lyan så skyndade jag mig in genom öppningen, sprang in i husses sovrum och hoppade upp och la mig till rätta på hans bädd, nu skulle han minsann få för alla bitska tussar han kastat på mig och alla slemmiga varelser han tyckt att jag ska lukta på. Ja, nu ska han minsann få, för lukten av blöt hund är nämligen något av det värsta tvåbeningar vet.

Alexandra Fogelberg


Varför funkar du inte blogg.se?


MEN VAFAN! Här står det ju att URL-länkningen ska funka!? Så varför funkar det då inte!? *arg*
Någon som har någon gissning på- eller som rent utav vet vad det är som är fel?

Und als sein letzter Schrei erstirbt, die Flammen ihn verschlingen

Hela denna dagen har varit rätt kass måste jag säga, ingenting har gått riktigt som det ska.. Vaknade en timme för tidigt för att jag ställt ena klockan fel och sedan vaknade jag inte alls av de andra två klockorna (ja, jag har tre olika klockor för att jag ska vakna på mornarna) så jag höll på att försova mig istället.. Sedan fick jag veta att SAMen var inställd och att jag då började 11.40 men jag räknade fel på tiden så jag var i skolan 10.40 istället... Så jag vandrade iväg till kupolen och gick omkring där ett tag, kollade bland annat efter fördelsedagspresent åt min mor som fyller år på lördag, men jag har verkligen ingen ide om vad jag ska ge henne, och inte vill hon önska sig något heller...... eller jo, tid på burk och snälla barn, men det känns lite svårt att fixa.. Sen har jag haft ont i magen sen jag somnade igår och smärtstillande vill inte ritkgit hjälpa heller.. ><

Sen när jag var ute och gick med hunden så lyckades jag kliva på typ den enda hala fläcken i hela området (som dessutom var väldigt väl kamouflerad) och ramlade.. Kännde mig fruktansvärt duktig då faktiskt. Fast nu ska jag sätta mig och göra lite mer läxa sen tror jag, men när jag är klar med det så ska jag belöna mig själv med lite spelande. hihi. <:
Jag vill ha Kingdom of Amalure! Bara så ni vet liksom. Funderar faktiskt på att vandra iväg till game imorgon och införskaffa det. Fast om jag har råd vet jag inte.. Om inte annat får jag väll ta mig råd antar jag, haha. ^^
Meen, här har ni i alla fall en bra låt, för att jag känner mig snäll. :D

All'inizio e La Morte ~ Haggard


Over and Out
//Alex


Allergisk emot naturkunskap?

Ack om det ändå vore så väl.. då skulle man ju liksom ha en anledning att slippa skiten. Nu är det som bara att gå dit och se glad ut.. eller nä, jag behöver faktiskt inte se glad ut, vilket är bra för det går inte när man måste sitta och lyssna på min nk-lärares röst, den gör att man bara vill strypa henne eller skjuta henne i huvudet eller nått sådant. Inte säger hon något vettigt heller, bara en massa svammel och sedan hittar hon på värdelösa uppgifter som hon sedan förväntar sig att vi ska lära oss något av, sedan har hon prov och får pryda de flestas papper, b.la mitt, med ett stort och saftigt IG. Behöver jag nämna att jag hatar min nk-lärare? Bra.

Sen verkligen hatar jag när man ska skriva om något i skolan och bland punkterna där det står vad som ska finnas med i texten så står det "Annat som du finner intressant". Oftast blir det liksom "Jahopp, då var det väll bara att hoppa över den då...". För oftast så finns det verkligen ingenting som jag finner intressant med det vi ska skriva om.. Typ energikällor, oj oj OJ, vad intressant...... verkligen...... fast nej.. -.-'

Känner även att jag har en sådan frukansvärt positiv inställning till allting för tillfället.. Nä, det har jag inte, inte ett dugg faktsikt, känner mig arg och irriterad på nästan allt. Men inget ont som inte har något gott med sig antar jag, det kommer ju inte bli särskillt svårt att skriva en satirtext i alla fall. Jag behöver bara hitta ett ämne som jag irriterar mig tillräckligt mycket på för att få ihop en hel A4a med negativitet och sarkasm.. Men med tanke på hur mycket jag bara vill spy på allt för tillfället så borde det inte bli allt för svårt.

Men nu ska ni inte tro att jag gått och blivit bitter, helgens planer ser faktsiskt aningen ljusare ut. Ikväll/natt är det rollspel och det är alltid roligt. Sedan på lördag ska jag följa med en kompis och hennes familj till Stockholm och kolla på I Ditt Huvud med Henrik Fexeus. Kommer förhoppningsvis att bli riktigt bra, har för övrigt inte umgåtts med människan på fruktansvärt länge så det kommer att bli mycket trevligt. :)

Men nu ska jag fortsätta med att lyssna på Ensiferum och Haggard samtidigt som jag inte orkar bry mig i nk-uppgiften men ändå lite då och då gör något form av halvhjärtat försök att faktsikt göra något men i slutändan misslyckas. Saknar tiden i sexan när jag förstod tyska, till och med bättre än jag förstod engelska, hadde varit tufft att lyssnat på Haggard då, se hur mycket man hade förstått av de tyska delarna då liksom. :)

Over and Out
//Alex

Kåseri eller Satirtext? Det är frågan.

Mmmh, jag älskar ljudet av metal på morgonen.
Sitter för tillfället i skolan, lyssnar på musik och har precis fått denna och nästa veckas uppgift på textkommunikationen. jag ska skriva antingen ett kåseri eller en satirtext, har inte bestämt mig än dock, måste komma på vad jag känner för att skriva först. Men satirtext vore ju inte helt fel, jag skriver ju ofta sarkastiskt när jag tycker till om saker ändå så. :)

Egentligen har jag faktsikt ingenting att skriva.. Har som inte hänt så mycket de senaste dagarna.. Det enda är väll att jag tror att jag håller på att bli sjuk och det måste vara första gången jag inte har något emot det, men jag har verkligen ingen som hellst lust att sitta ute på Ösjön och frysa imorgon så om det är en förkylning som krävs för att slippa så är den mer än välkommen.
Jag funderar även på att göra något åt denna bloggdesignen.. Men riktigt vad jag ska göra åt den vet jag inte, vill i alla fall ha en ny header med nya mått men jag vet inte riktigt vilka mått det ska vara och jag vet inte heller hur man räknar ut det.. Men det går säkert att ta reda på, google is your friend liksom. :)

Nu ska jag fortsätta lyssna på awesome musik (Ensiferum för den som ville veta) och se om jag kan komma på något ämne att skriva om. Den som känner att denne har en bra ide får mer än gärna dela med sig, kommentarsfält är riktigt bra till sådant har jag hört. :)

Over and Out
//Alex


Fary Tail

Jag har bestämt mig för att börja kolla på Fary Tail! Eller i alla fall försöka.. Måste bara hitta lite tid till det, och det kan ju dock bli ett litet problem.. Men aah, prioriteringar kallas det har jag hör. :)
Har för övrigt inte gjort allt för mycket i helgen, jobbade lite igår. Stod i disken och tog hand om disk under serveringen bara, rätt chill faktiskt. Sen har jag väll inte gjort så mycket annat än att sovit och kollat på film, serier samt HoN-matcher på Honcast. Ja, och umgåtts med Nils då förståss, vad annars liksom. ;)

Och det var ju rollspel i fredags också, och det gick väll bra.. Fick nästan min karaktär dödad men hon klarade sig. Vi bråkade med typ hela ryska folkslaget med vapen på tech-level 10, (dagens vapen ligger på tech-level 8, där har ni nått att jämföra med) så jag kan väll inte säga annat än att vi tog oss lite vatten över huvudet, men dom fick i alla fall ett fint "välkomna tillbaka till denna planet" och vi han göra en hel del skada, so I'm happi. <:
Och ja, detta skriver jag bara i brist på annat att skriva, haha. Tvivlar på att det är någon som egentligen är särskillt intresserad faktiskt, men ni får minsan leva med det ändå. :D
Och det var allt för mig, nu ska jag ta och gå med min hund och sen ska jag duscha och sova.

Over and Out
//Alex

Det är det jag är bäst på

Hej och hå!

Sitter för tillfället här och äter mat som jag lagat alldeles själv. *stolt* Eller ja, egentligen har jag bara kokat nudlarna och värmt kyckligen i mikron, men med tanke på hur dålig jag är på att laga mat så borde det faktiskt räknas. Igår brände jag ju maten. Jag skulle steka upp ugnspankaka och först så blev dom inte ens varma så då bestämde jag mig för att steka på dem lite till och då brännde jag dem istället.. .________.

Idag hade jag kort dag i skolan i alla fall, fick sluta 11.10 då min mattelärare var sjuk och min idrottslärare var hemma för vård av sjukt barn. Detta gjorde att jag och Sara gick på kupolen och jag köpte ett nytt nagellack som heter Black Galaxy. Det är svart och glittrigt och har ett tufft namn så jag kännde att jag ville ha det. <:
Sedan har jag lagat mat som sagt och nu ska jag gå och duscha och göra mig iordning och sedan bär det av hem till Axxe för rollspel. Kommer att bli awesome. <:
Får nog min nya mobil snart för övrigt. Eller får och får, ska köpa den. Men det är det ingen idée att göra innan M-T kommer hit för kommer inte att kunna använda den förrän då oavsett så. ^^
Men nu ska jag springa iväg, återkommer väll någon annan dag, på måndag i värsta fall. ;3

Over and Out
//Alex

Indian Sun

Hopp och hej!
Har nu kommit hem från stallet och hunnit landa i mitt rum. Idag fick jag rida Indianen (Indian Sun) och jag valde att rida barbacka och fyfaaaaaaaan vad bra det gick! Jag är såååå NÖJD! Han blev så fruktansvärt fin i formen och han brukar i normala fall ha svårt att ta stöd i handen och komma ned i formen men idag så blev han ruskigt fin, jag tror att man kommer åt honom lite bättre när man rider barbacka. <:
Dock så var det ju stundtals som det var mer rodeo än dressyr, det är tur att jag har bra balans och följsamhet för annars hade jag fått käka grus. Han gjorde ju ett par riktigt tappra och ordentliga försök att langa av mig, men då blev jag grinig och sa åt honom att han minsan kunde lägga den där energin på att röra sig frammåt istället för uppår och sedan så gick han jättefint istället. I alla fall fram tills nästa avkastningsförsök. xD
Men over all så gick det faktsikt superbra, har aldrig fått honom att gå så bra förut då han bara varit tjurig och tvär de andra gångerna jag ridit honom så jag är skitnöjd. :D
Ales är klad chey. :3

Over And Out
//Alex

Musiiiik<3

Gor morgon.. eller nått.. Ursh, jag är trött som ett as, kom i säng aldeles för sent igår kväll. Satt och gjorde läxa som skulle in idag. Skulle skriva lite fakta om Uranus och det gick ju bra och sådär. Höll dock på att blo lite smått arg på att jag inte fick veta vad Synodisk omloppstid är.. för när jag försökte hitta en förklaring till den så var detta den enda förklaring jag fick:
"Synodisk omloppstid, det genomsnittliga tidsintervallet mellan två på varandra följande konjunktioner (eller oppositioner) för en planet eller måne sedd från en viss kropp, vanligtvis Jorden."
Känner att jag verkligen blev mycklet klokare av det liksom.. jag älskar verkligen när ett krångligt och obegripligt ord förklaras med ord och begrepp som bara är ännu krångligare och ännu mer oförståeliga... -.-'
Men ja, tillslut så blev jag i alla fall klar med den där faktatexten, nöjd var jag också, så jag tänkte att jag skulle föra över den till mitt usb och sedan skriva ut den i skolan. Kom jag ihåg det? Nej, det gjorde jag självklart inte... Blir så frukansvärt trött och less på mig själv när jag gör sådär, och jag verkar ju aldrig lära mig.. *morr*

Nåväl, nu är det som det är antar jag.. För tillfället sitter jag i A224 och har MUM, ska göra någon sorts Tidningsguid i Dreamweaver med hjälp av tabeller och grejer... ja, jag fattar typ ingenting och läraren är inte här för han är borta och gör annat.. Men ah, får väll vänta helt enkelt antar jag. Mednas jag väntar så sitter jag och lyssnar på musik som jag relativt nyligen upptäckt, bland annat Fit For Rivals och Icon For Hire, två fruktansvärt bra band, mums! Men näe, nu ska jag försöka göra nått åt den där tidningsguiden eller nått.. Har i alla fall inget mer att skriva såatte.. Men ni får la hare så bra tills ni hör av mig igen. :)

Make a Move ~ Icon For Hire


Damage - Fit For Rivals


[Kolla på musikvideorna för fan! Dom är rätt awesome och Ariel Bloomer och Renee Phoenix är snygga som satan!]

Over and Out
//Alex

RSS 2.0