Renodlad fotoblogg månne?


Liten bild tagen i en park en vacker höstdag. c:


Jag har inte så mycket att skriva egentligen (oh, what a suprice) men jag har några må frågor till er. Jag har nämligen lite funderingar på att starta en ren fotoblogg. Den kommer i sådana fall med största sannorlikhet vara på engelska just for the hell of it och kommer att innehålla mycket bilder och antagligen många bilder i samma inlägg. Så, här kommer mina frågor:
1. Är det någon som har ett förslag på nått astufft men rätt personligt namn som ändå inte är för långt och krångligt? Att bara döpa bloggen till alexandrafogelberg känns så stelt och tråkigt, och sån är ju inte jag. :)
2. Vilken bloggbas ska jag använda? Vilken är bäst för just mycket bilder? Tycker nämligen inte att blogg.se är någon idealisk fotosida då man endast kan ladda upp en bild i tagen och det tar förbannat lång tid.
3. Vad tycker ni om iden med en ren fotoblogg? Bra eller dåligt? :)
Blir väldigt glad om ni tar er tid att svara. c:

Over and Out
//Alex

Uppdatering!


Såhär ser min pålle ut so far. Är den inte söt såsäg? Huvudlös och allt liksom. :3


Yehaa! Känner att det är lite på tiden nu alltså. U missed me? :D
Men jag tänker skylla på att jag haft fullt upp så jag har inte hunnit slriva någonting, jag har dessutom inte haft någonting att skriva om, hähä..
Idag är i alla fall sista dagen på APUn, lite trist sådär då det varit tre rätt roliga veckor och jag mer än gärna skulle pyssla med dethär istället för att gå i skolan, haha. c:

För tillfället sitter jag på min APU-plats och varvar skrivandet med att pilla lite på min ponny i Maya, Det går frammåt men jag är lite skeptisk till hur det kommer att gå med huvudet, känns inte som att det kommer att bli sådär väldans enkelt att få till nämligen. x3
Tidigare idag (mellan klockan åtta och nio närmare bestämt) var jag på Soltorg och fick agera *show-and-tell"-objekt på Elliots svenskalektion. Det var trevligt, jag fick ju fika liksom, jag gör nästan vad som helst i utbyte mot fika (observera ordet nästan). Fika är gott. :3

I övrigt har jag ju faktiskt gått och skaffat pojkvän också, bara sådär liksom (en av anledningarna till utebliven uppdatering, hahahaha). Men jag tänker låta honom vara lite smått anonym här så nått mer får ni faktiskt inte veta, synd för er liksom. :D
Men nej, nu ska jag sätta mig och börja med huvudet på min pålle, får se hur bra det går, haha.

Over and Out
//Alex


England är ett charmigt litet land, final part

Nu jävlar, här kommer sista delen av bilderna från England! :D

I London
Horse Tunnel Market
Riktigt vackra statyer hade de



G.L.P, hittade denna awesome äffär när jag precis hade slut på lösa pengar och de tog inte kort. :<
En spindel som bodde med oss. c:
En Kyrka i Essex som vi besökte
Gravar
Och så ett fönster i kyrkan. :)

Och det gott folk var alla bilder från england så nu har jag inget mer därifrån att visa. :)

Over and Out
//Alex

Texturering är fan inte det lättaste

 


Detta, mina damer och herrar, är vad jag har hållt på med idag. Och ja, det är ungefär lika svårt och obegripligt som det ser ut, i alla fall i början. De fina linjerna utgör i alla fall strukturen till en karaktär som man sedan lägger in i Maya eller Mudbox och då gör dessa program om denna bild till en 3D karaktär, eller ja, huvudet av en i alla fall. Och med hjälp av linjerna ska man alltså kunna se hur karaktären ska se ut, men det är svårt som satan kan jag tala om för er! För grejen är denna, jag citerar min APU-handledare: "Har man inte gjort den själv är det svårt att se, det är som svårt att sätta sig in i hur en annan grafiker tänkt" eller ja, exakt så sa han inte med det var det som var andemeningen i det han sa i alla fall. Och i och med att det är han som gjort linjerna så har jag lite småsvårt att se riktigt vad allt ska föreställa trots att jag har karaktären öppen i Maya. Men det är kul i alla fall, dock håller jag på med skuggningen för tillfället och jag suger apa på att skugga och om man då kombinerar det med mina små problem att tyda linjerna så har jag det inte sådär jättelätt.. x)
Men i alla fall, jag har kul på min APU och jag lär mig faktiskt saker vilket är väldigt roligt. Det är typ som att ha grafisk design eller multimedia lektioner hela dagarna fast med större frihet och lite intensivare och imo betydligt roligare (dock har jag aldrig haft grafisk design men men).

En annan uppdate är att igår så impulsköpte jag en bok. Jag var nämligen på kupolen och lallade runt mellan det att jag varit till skolan och pratat om busskorten och skulle till tandläkaren. Jag fick nämligen ett presentkort på Bokia i födelsedagspresent av Elliot och så hittade jag boken jag velat ha ett tag nu så då köpte jag den. Boken är ingen mindre än Seven Deadly Sins, Setting The Arguments Between Born Bad And Damaged Good av Corey Taylor, sångare och frontman i Slipknot och Stone Sour. Och boken är självklart på engelska, annars är det ju inge kul. ;)
Boken är för den delen förbannat bra och jag rekomenderar den starkt till alla som känner sig manade att läsa den!
Men nu ska jag fixa med annat, ett tidsinställ inlägg t.ex samt mat, läxa och lite annat. :)

Over and Out
//Alex


Maya och Mudbox


Dumt badmingtonracket.. x3



Jag har APU på Tension Graphics i Falun, ska vara där i tre veckor. Awesome indeed. c:
Idag har vi bara suttit och lekt runt i Maya och Mudbox för att lära oss programmen, jag som aldrig suttit vid något utav programmen förut tyckte det var skitkul och förbannat lätt att lära sig faktiskt. Dock var det lite smått frustrerande att sitta och lägga pussel i Maya, krävdes så mycket koncentration och tålamod och ingen av de grejerna är någon utav mina starka sidor. x)
Sen använde jag ritplattan de hade och kladdade runt lite i photoshop, men blev inget mästerverk precis, bara kladd som inte blev sparat.. ^^'

Blev ingen uppdatering alls förra veckan, det har att göra med att jag varit uppe hos mormor och morfar. Eller det var mormor och morfar fram tills i Onsdags, då blev det bara mormor. Men i alla fall så hade jag väldigt lite tillgång till internet och när jag väl hade det så bara bråkade det och ville inte alls, samt att det inte fanns så mycket roligt att skriva om, jag hade lunginflamation och mådde pissigt som fan och morfar var dålig och alla var ledsna, kul och sådär..
Men vi gjorde ju lite roliga saker också, var på Arjeplog marknad till exempel. Och kollade på mosters nya häst Chevelle. En mycket fin polle måste jag säga. c:

Men i alla fall, imorgon vet jag inte om det blir någon träning, är fortfarande förkylt så risken är väll att lunginflamationen kommer tillbaka är ju rätt överhängande.. Inte okej för jag vill träna.. men å andra sidan så ska jag ta en fet dos pencilin i samband med att jag ska till tandläkaren så risken kanske inte är så stor ändå, får prata med mamma om det. :)
Men nu ska jag faktiskt ta och sätta mig och kolla på tredje pirates of the caribbean filmen, bara för att jag kan liksom. :>

Over and Out
//Alex

RSS 2.0